HTML

Kőbányai Világos

Tóth Balázs kőbányai LMP-s önkormányzati képviselő blogja.

Friss topikok

  • Tóth Balázs LMP: @Róbert D. Kovács: Robi, egyhangúlag fogadtuk el a Vagyonkezelő 2018. évi közszolgáltatási szerződ... (2018.10.24. 17:24) Belső utak felújítása Újhegyen
  • Klára Freud: @Tóth Balázs LMP: nem ismerem az e-mail címedet, nem adhatom ki nyilvánosan a család nevét, akik b... (2013.03.27. 05:31) Utáljuk a retkeket!?

Linkblog

Mennie kell a Korntúrnak a Hős utcából? ... Persze! :-(

2019.02.20. 10:40 Tóth Balázs LMP

A Hős utcai kerítés és a Kontúr ügye

Tavaly októberben a Képviselőtestület megszavazta (én is megszavaztam), hogy épüljön kerítés a Hős utca 15. A-B épület köré. Jobban mondva épüljön vissza, mert régen is volt. Azért szavaztam meg, mert hittem abban, hogy egy ilyen beruházás növelné a biztonságot a környéken, ellehetetlenítené a drogdílerkedést és így növelné az ingatlanok értékét is. Ezután az ott lakók kedvezőbb feltételekkel köthetnének alkut az önkormányzattal az ingatlanaik (önkormányzati, vagy magán) átadásáról, cseréjéről, eladásáról.

Ezért az önkormányzati döntés utáni napon részt vettem egy lakógyűlésen a Hős utcában, ahol a helyieket is próbáltam meggyőzni a kerítés szükségességéről. Nem sikerült! Hogy miért nem, azt jól foglalja össze a Kontúr Közhasznú Egyesület összefoglalója, amit a Hős utca hangjai blogjukon tettek közzé. Az itt megfogalmazott félelmek jól mutatják, hogy mennyire nem bízik egymásban az Önkormányzat és a lakók. Ezt így tényleg nem lehet csinálni! A legnagyobb jószándék mellett is (amit azért sajnos nem feltételezek) égető szükség lenne arra, hogy az önkormányzat partnerként kezelje az ott lakókat és velük együtt, egyeztetve hozzon a területet érintő döntéseket. Én biztosan így csinálnám, ha döntéshozói helyzetben lennék!

Mindezek után az Önkormányzat Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága (GPB) januárban hozott egy olyan döntést, hogy a Kontúrnak áprilistól el kell hagynia az önkormányzat által a részükre (térítési díj ellenében) kiadott közösségi helyiségüket. Itt nagyon fontos munkát végeznek, védik a lakók érdekeit, foglalkoznak a gyerekekkel. Ezt az előterjesztést az ellenzéki képviselők is megszavazták, mivel abban nem volt nevesítve a Kontúr Egyesület.

A csorba kiköszörülésére teljes ellenzéki együttműködéssel valamennyi ellenzéki képviselő aláírásával benyújtottunk a tegnapi GPB ülésre egy előterjesztést, amit a bizottság tárgyalás nélkül levett a napirendjéről.

Így valóban nagyon nehéz lesz a területen valódi pozitív változásokat elérni!

Szólj hozzá!

Címkék: kerítés Hős utca Kontúr Közhasznú Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://tothbalazs-lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr7914638696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása