HTML

Kőbányai Világos

Tóth Balázs kőbányai LMP-s önkormányzati képviselő blogja.

Friss topikok

  • Tóth Balázs LMP: @Róbert D. Kovács: Robi, egyhangúlag fogadtuk el a Vagyonkezelő 2018. évi közszolgáltatási szerződ... (2018.10.24. 17:24) Belső utak felújítása Újhegyen
  • Klára Freud: @Tóth Balázs LMP: nem ismerem az e-mail címedet, nem adhatom ki nyilvánosan a család nevét, akik b... (2013.03.27. 05:31) Utáljuk a retkeket!?

Linkblog

Siker a közbeszerzési pályázatok közzétételének terén

2012.10.24. 22:34 Tóth Balázs LMP

A helyhatóságok munkájának átláthatósága nagyon fontos, így tudjuk munkánkat bemutatni és közelebb hozni a lakosságot az önkormányzathoz. Ennek egyik fontos eleme lenne, hogy az érdeklődő állampolgárok gyorsan és könnyen érdemi információkhoz jussanak az önkormányzat által meghirdetett közbeszerzések nyerteseiről.

Ezt 2010-ig meg is tehették: az önkormányzat honlapján, a közbeszerzési pályázatoknál minden lényegi információt megtaláltak. 2011-től azonban nehézségekbe ütköztek a kíváncsiskodók, nem került ki a pályázatok eredménye.

Korábban már érdeklődtem hivatali munkaszervezeten belül, hogy mi ennek az állapotnak az oka, illetve miként lehet orvosolni a problémát. Az „illetékesek” jogszabályi változásokra hivatkoztak, és azzal hitegettek, hogy előbb-utóbb megoldódik a dolog, de egészen a legutóbbi időkig nem történt semmi.

Először a Jegyző Úrhoz fordultam, de Ő közölte, hogy jogszabályi változások miatt már nem szükséges kirakni az eredményeket. Ezért tehát tovább egyeztettem az ügyben a polgármester úrral és az alpolgármester urakkal is. Szerencsére teljesen befogadóak voltak az ötletemmel kapcsolatban, ennek eredményeként ismét bárki megtekintheti az önkormányzati közbeszerzések eredményét a honlapon. (http://kobanya.hu/tart/farticle/15/3084/1)

Szólj hozzá!

Címkék: közbeszerzés

A bejegyzés trackback címe:

https://tothbalazs-lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr774892766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása