HTML

Kőbányai Világos

Tóth Balázs kőbányai LMP-s önkormányzati képviselő blogja.

Friss topikok

  • Tóth Balázs LMP: @Róbert D. Kovács: Robi, egyhangúlag fogadtuk el a Vagyonkezelő 2018. évi közszolgáltatási szerződ... (2018.10.24. 17:24) Belső utak felújítása Újhegyen
  • Klára Freud: @Tóth Balázs LMP: nem ismerem az e-mail címedet, nem adhatom ki nyilvánosan a család nevét, akik b... (2013.03.27. 05:31) Utáljuk a retkeket!?

Linkblog

Vidék és választás - Rendezvények napja

2012.10.04. 12:17 Tóth Balázs LMP

Nálam a szerda a rendezvényeké volt. Két eltérő terület kerület a menübe, de mindegyik nagyon érdekes és tanulságos volt a számomra.

Az első 10:00 órakor kezdődött, címe "Földet a helyi gazdáknak?" volt. Egy európai zöld politikus José Bové, Ángyán József volt államtitkár és Szabó Rebeka LMP-s képviselőnk voltak a meghívottak. Számomra a legnagyobb megerősítést abban hozta ez a fórum, hogy helyes az a politika, amikor nem azt nézzük, ki mondja, hanem azt, mit mond. Az ügyek mentén való együtt politizálást az LMP a kezdetektől meghirdette és alkalmazta. Ezért van az, hogy ha valamelyik másik párt valamilyen ügyben szerintünk a nemzet érdekeit képviseli, nem fogunk ellene dolgozni csak azért, mert politikailag ellenfelek vagyunk. Igaz ez bármelyik pártra. Ebben a kérdésben én teljesen azonosulni tudtam Ángyán képviselő úr véleményével, hogy hatalmas hibát követünk el, ha az oligarchiát támogatjuk a földszerzésben a kis és közepes termelőinkkel szemben.

Jó-jó, mondhatják ez mind szép, de a kőbányai képviselőnk mit keres egy olyan rendezvényen, ami a vidékről szól? A válasz erre nem egyszerűen az, hogy érdekel a téma. Nap, mint nap tapasztalom ennek a "vidéki" problémának a velejáróit itthon, Kőbányán is. Lehet hogy manapság nem az az elsődleges fontosságú dolog, hogy itt a városban jó, egészséges és friss hazai árúhoz jusson a lakosság, mert az ár diktál. Olcsó legyen, az sem baj, ha külföldi.

De azt már igenis közvetlenül is tapasztalja bármelyikőnk, hogy a vidéken emiatt munkanélkülivé váló emberek a városokba özönlenek. A szerencsésebbje itt munkát talál, de nyilván valóan a városokban is véges a foglalkoztatás. A kevésbé szerencsések aztán megjelennek az önkormányzatnál segítségért, vagy az utcán végzik. Mindenképpen oda fut ki a dolog, hogy termelő munka helyett végül az államnak kell gondoskodnia róluk. Ebből a szemszögből tehát egyáltalán nem mindegy a városinak sem, hogy mi történik vidéken. A probléma nem áll meg a város határában!

A másik rendezvény 18:00 órakor kezdődött. Karácsony Gergő és Kósa Lajos vitázott a választási regisztrációról.

Itt elbuktam. Megfogadtam, kész akarva erőltetni fogom magam, hogy higgadtan figyeljem az előadást. Nem kellett hozzá 10 perc és már azt éreztem, hogy ezt a fajta hozzáállást, amit Kósa felmutatott, ezt ki kell törölni a magyar politikából.

Nem szép dolog ilyet "mondani", de az a süket mellébeszélés, az a pökhendiség, a hallgatóság totál hülyének nézése megmutatta, hogy értelmes vitára itt nem lehet számítani. Csak azt sajnálom, hogy a végén nem szavaztatták meg a hallgatóságot, hogy ki az, aki megértette, miért van szükség arra, hogy a magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgároknak regisztrálniuk kelljen a szavazáshoz. Nem állítom, hogy nem lett volna 1-2 ember, aki ezt szükségesnek látta ahhoz, hogy emelkedjen a választásokon való részvétel - mint ahogyan ezt a Fidesz kommunikálja. Az viszont igen, hogy 95% fölött lett volna azok aránya, akik még jogi-egyetemi hallgatókként is nem hogy nem támogatták volna, de ki sem tudták hámozni Kósa úr fél órás gondolatmeneteiből, hogy mi a fenének kell ez. Miközben persze mindnyájan tudjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: Ángyán József José Bové Szabó Rebeka Karácsony Gergő Kaósa Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://tothbalazs-lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr434821533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása