HTML

Kőbányai Világos

Tóth Balázs kőbányai LMP-s önkormányzati képviselő blogja.

Friss topikok

  • Tóth Balázs LMP: @Róbert D. Kovács: Robi, egyhangúlag fogadtuk el a Vagyonkezelő 2018. évi közszolgáltatási szerződ... (2018.10.24. 17:24) Belső utak felújítása Újhegyen
  • Klára Freud: @Tóth Balázs LMP: nem ismerem az e-mail címedet, nem adhatom ki nyilvánosan a család nevét, akik b... (2013.03.27. 05:31) Utáljuk a retkeket!?

Linkblog

Kutatók éjszakája Kőbányán

2011.09.25. 01:09 Tóth Balázs LMP

Számos nagyszerű országos programsorozat elindulásának lehettünk tanúi az elmúlt években. A torkos csütörtök és a múzeumok éjszakája mellett ilyen a kutatók éjszakája is. Külön öröm volt számomra, hogy ez utóbbi keretében kőbányai program is helyet kapott. Mégpedig a Népligetben lévő Planetárium biztosított sokszínű, ingyenes programokat erre a napra.

Úgy gondoltam tehát, hogy meglepem a feleségem és elviszem péntek este 3 előadásra. Mindketten szeretjük az előadások témáit, a 3D-s vetítés pedig felhőtlen kikapcsolódást és nagyszerű élményeket ígért. Megvolt tehát az esélye egy laza estének és bébicsősz is került a házhoz anyukám személyében.

Amikor megérkeztünk a Planetáriumhoz, hatalmas tömeg fogadott az épület előtt. Ekkor kezdtek el rossz sejtéseim támadni, bár az internetes programválasztás során egyértelműen jelezték, hogy az előadásokra nem szükséges előre regisztrálni. Az épületben is rengetegen voltak, tömött sor kígyózott a vetítőterem bejárata felé. Persze rögtön elkezdtünk érdeklődni, hogy milyen módon lehet bejutni a terembe. A szervezők közölték, hogy már egyetlen előadásra sem lehet bejutni, mivel mindegyikre lefoglalták a helyeket. Ekkor derült ki, hogy regisztrálni ugyan nem kellett, de a nap folyamán személyesen bemenve lehetett helyeket foglalni az előadásokra.

Egy ideig még tanácstalanul álltunk a körfolyosón, majd legalább az ott berendezett kiállítást megtekintettük. Szomorúak voltunk, nagyszerűnek ígérkező program ment tönkre, mint ahogyan még jó pár embernek aznap este.

Annyiszor hallhatjuk, hogy a magyarok nem szeretnek kimozdulni otthonról, hogy nem járnak étterembe, színházba, múzeumba. Ezek az országos programok, az ilyenkor mindenfelé kígyózó sorok az mutatják, hogy dehogynem, csak nem mindegy mennyiért. Ha majd ismételten elmegyünk a feleségemmel ezekre az előadásokra, 9-10 ezer forintot fogunk otthagyni a kasszában. Valószínűleg el fogunk menni, de kíváncsi leszek, akkor is telt ház fogad-e majd minket. Mindenesetre remélem, hogy a rendezők is tanultak az esetből és jövőre már valamiféle regisztrációs rendszert használnak majd a hasonló kellemetlenségek elkerülésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothbalazs-lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr994528499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása